Snow

background :)

Saturday, 23 November 2013

** Kisah hati yang kesah


assalamualaikum, selamat sejahtera, selamat menjamu selera, selamat siang, semoga selamat dunia akhirat.
inshaAllah aamiin.

Alhamdulillah alhamdulillah Allah bagi izin bernafas, hirup udara pinjaman Dia ini. jengah juga hari Jumaat semalam, penghulu segala hari, dan hari yang selalu dinanti nanti sebab esok dh weekend, cuti ye dak?
but, sementara je, sebab kalo kat Johor inshaAllah tahun depan weeknds weols ialah hari Jumaat ngan sabtu. flip days.
:O

as  intro, ehem.
" Dalam menggapai harapan yang tinggi, sering kite kadangkala alpa terleka akan sakitnya tatkala jatuh terhempas di tanah yang padu. "

" Indahnya mengejar rama rama tanpa kau sedar ketakutan yang kau cipta buat si insan kerdil. bahkan, kau mulai lupa kau mungkin jatuh dalam kau berkejaran kepadanya. "

entah kenapa, malam yang seakan tenang digoncang dek rasa hati yang Allah bagi. rase yang manakah? yg byk byk tu. sedih, gembira, terharu dan so on.

selain itu, ad rase fitrah yang Allah bagi. ya lah, rase itu. cinta. rindu.
di sisi pandangan aku yang masih belajar, punyai kluarge yang besar betapa aku melihat cinta itu begitu besar cabangnya.

kerapkali ada sahaja soalan soalan indah dari sahabat mengenai rase hati itu, 

:: klo aku suke pon, ape aku boleh buat. takkan nak kol bapak dia cakap, "Pakcik, sy cop anak pakcik tu. nk khwin ngn dy eh pakcik" terkezut zut kang bapak dia. ::

jadi, ap nak buat :O doa doa doa, usaha perbaiki diri. laki yg baik utk prempuan yg baik.

“ Wanita-wanita yang tidak baik untuk laki-laki yang tidak baik, dan laki-laki yang tidak baik adalah untuk wanita yang tidak baik pula. Wanita yang .baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)


so, nak yang setail mailo tapi ustaz sikit, kne lh jd cmtu jugak ye. this things act kdg made you have a border line to control yourself from social disease. plus, byk lg bnde penting u should think.

khwin ke yg sekutu dgnnye doesnt mean that you and your husband je. how about the anak anak then. dh sedia nk didik dengan pancaroba bagai? please, do think it.

and, its hurt when promise was made to be broken.

aku dh lost nk tulis input ap. papepon, thanks ats sgl krjsama anda yang sudi membace coretan saye.
ouch.  

bicara hati biarlah menjadi nanah berduri, asalkan luaran nya indah penyedap hati buat insan yang belum mampu mengerti kehidupan. kerana selagi ad nyawa masih ad yang memahami.
hanya Dia, pencipta kita.
ALLAH
:')

semoga terus tabah, dipermudahkan segala urusan. 
inshaAllah. aamiin.

When my arms can’t reach people close to my heart. I always hug them with my prayers . always. I hope you are the same. :')
-kopipasta-

salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam. 




 

1 comment:

  1. Have a nice weekend sahabat ^_^
    "Kalau suka, tak semestinya BERCINTA. Kalau bercinta, tak semestinya ada JODOH. kalau ada jodoh, TAKKAN KE MANA"

    ReplyDelete

THANK YOU FOR DROPPING BY :)