Snow

background :)

Thursday, 21 November 2013

** Emak, Ubat dan Hadiah

assalamualaikum, salam sejahtera, salam satu malaysia, salam sayang, salam kemsalam orang lain dan selamat malam, awal lagi ni jangan tido dulu. Err.
oke, syae is making hambarness on herself. hahaa.

orait, stop the laughing hahaa and do focusing on your topic syae what you want to write about.
*mode serius dua rius tige rius on*

alkisah,
minggu ini aku berhadapan dengan jentera jentera mid term test yang tak terlaksana sebelum cuti mid term hari tu. so please do imagine bertingkek tingkek laa sume subject nk di testkan. so then, to start the exam. i always want the moral up from my mother and family ofkos.

so, aku mls nak taip convers tu and biar lh private. kepoh ler tu nak tau. hehe. but yg aku nak share ialah,
my mom words haa.
:
:
:
:
during we are talking about others matters of someone then ttibe,

" emak : ala, kau sibuk nak slesaikan masalah org lain, masalah kau sndri mcm mne? mak tau laa, nmpk je kau happy je selalu, tapi spe tau kau ada masalah kan. cume kau taknak tunjuk. "

and you know, that me is so speechles and "banjir"
then, i sje laa test mak suro cube bg contoh ap probs tu.

" emak : stress blaja, takde org support lh, mslh kgkwn. "

and me here, just angguk, smile and again " banjir"

hahaa. so this shows that hows the relations instinct between mom and her daughter.
punye laa takleh secure sgt dari mak ni. kantoi jua akhirnye selain dari laman sosial yang banyak kantoikan rahsie kan? agree?

and, mak punye suara campur abah punye suare campur adek adek punye suara ialah ubat kepada segala masalah. they are such a great blessing from Allah.

" you lah racun, you lah penawar. you intan payung, you lah jugak paku payung. EH "

they are.
 priceless.

 tak bole jumpe kat mne mne lg dh kn.
sbb bile dpt call dorg tu like i am flying to the skies or like back home and meet them eye to eye. 
haa hiperboler sgt syerer.

but, serious talk. klo uols rse stress try calls your mom and family properly and Allah will sent you the calmness with loves from mother and family.

done part emak dan ubat.

and just to let you know, for my becoming additon of age and the shorten duration of life 
i prays and hope if i can get a gift from my friends and others,

bacaan yaasiin dan tahlil utk birthday aku.

supaya, aku bole ingat yg umur meningkat dan kematian mendekat. 
dan perasaa yang terharu tatkala kau lihat ramai ramai mendoakan kesejahteraan kau instead of
 kau nmpk dorg baling baling tepung yang klo kau masak dah jd cengkodok. ermm sedap.
-.-

so, thats all. 
btw esok aku ad test data structure. semoga Allah permudahkan dan lembutkan hati pensyarah masa tanda kertas aku dan kengkawan. inshaAllah aamiin.

and, remember that pengakhiran kepada sesuatu itu adalah rezeki dan rahmat Allah. yang penting adalah pada usaha. bahkan permulaan juga tidak menjadi penentu pengakhiran yang baik. so, keep the efforts much much and much. after that, leave it to Him.
:)

may Allah bless and ease our days.
aamiin aamiin aamiin.

salam kasih, salam sayang.
salam ukhuwah. wassalam.


 

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)