Snow

background :)

Thursday, 18 September 2014

** New Phase : aumm aum grr

assalamualaikum dan selamat sejahtera ehem.
setelah sekian lama, Alhamdulillah dengan izin Allah tertulis terupload lh post ni lahai.
sayu sebenarnye dah lame takde berita tapi, benarlh nak menulis juga perlukan idea dan kate kate yang sesuai kerana kelak akan dihisab apa yang kita tulis ni sobs.

so, syeera syerer whats up?
ya ya, i am on my internship semester now.
dah besar anak mak abah kan. hahaaha.
stended lh eh sdikit intro ap jadi kat aku ni lame sangat tak hupdate.

 :: internship ::
:: semester 5 ::
:: final year student (1st semester) ::
:: science computer (AI ) ::
:: bukit jalil ::
:: ampang ::
:: c.t sdn bhd ( bukan nama panjang ) ::

takbleh expose detail sangat atas sebab keselamatan kan kawan kawan?
tapi kalau nak tau bole refer past post. *kepoh* 
hahahaa

then isu apa hari ni?
takde isu kritikal, just lets find something motivate memandangkan first post selepas berkurun lame takde post.



quote ni dah biase tapi still aku akan hadap jugak buat peringatan sebab ye laa, manusia ni kan mudah lupe. ibarat nak fesday intern haritu. peh tak tdo malam tak nyenyak sebab fesday, and Alhamdulillah bile dh start just kita kene try adapt pulak kan?


then,




ni lagi satu, kene lh carik something yang rare yang challenging sket baru lh nampak over the world ada  ape and surely masuk phase baru ni mesti mencabar. ye la, tak pegang title student kot, tukar skejap title worker so lain lh. but this will help you soon. inshaAllah.





based on all this quotes ni pon, dalam 'Surat Cinta Kekasih Hati' pon Allah dah ingatkan mengenai fasa fasa perubahan hidup yang kita akan lalui. turun naik kehidupan. but then, why worry when you can pray?
and why worry when its not in your control?
maka,

“Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tak ada yang dapat menolak kurnia-Nya. Dia memberikan kebaikan itu kepada siapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya.” 
(Surah Yunus: ayat 107)

do what Allah please, not what you please.
lagi lagi bile hadap dunia luar. kuatkan semangat oke? o/

lastly, jangan lupe.

“Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku amat keras.”
(Surah Ibrahim : ayat 7)


bersyukur for everything. every single thing. saat rase kite kurang, orang lain lebih, cube ingat orang yang kurang dari kita? nak jadi yang mane? yang paling kurang atau yang tengah tengah?
*tanye diri sendiri*

pandang bawah untuk lebih rasa bersyukur, tetapi jangan abai untuk pandang yang di atas kerana yang atas harus dijadikan pemangkin untuk perbaiki diri manakala yang bawah untuk menjadikan kite lebih bersyukur dan lebih menghargai.

 that's all dulu. nak warm up je pon sebab takde isu lagi.
so, moga Allah permudahkan segala urusan kehidupan dunia dan akhirat.
inshaAllah aamiin.



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam



.

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)