Snow

background :)

Monday, 22 September 2014

** No Doubt

assalamualaikum dan selamat sejahtera
hai chuols ehem hahaa
inshaAllah sepanjang intern ni memang akan kerap sikit lh hupdate post kan.
takde keje menimbun lagi boleh lah ye. 

sebenaunye,
ade je keje aku sepanjang intern ni, tapi more pada research and study system and what 
goes related dulu, so tu yang kekadang menyimpang kejap aku buat keje ni hahaa.
ni blom jumpe coding coding segala.
*jangn tiru benda tak elok tau*

so, what's going on?
biase le saat kau tengah hadap fasa fasa perubahan kehidupan yang sementara ini banyak je perkara yang kau kene kunyah telan
supaya masuk dalam perut sebati jadi darah daging.
 over sangat contoh? hahaa takpe. yang faham akan faham



antara yang femes pastinya isu hati. hello bukan setakat isu hati dengan berlainan jantina, yang sama jantina pon ada isu. 
and can be more worst and hard compare to the opposite gender. fitrah.

one of the thing is what we called 'faith' atau kepercayaan. this kind of thing always bothered aku esp in heart conflict with the oppo gender lh kan. phewphew.


but, iman itu turun dan naik. ada saat yang nk menggelabah ntah hape hape insecure segala pasal what-so-called soulmate or bakal zauj bakal zaujah semua tu
but then,
sedar diri semule and please, gain the faith to Allah back. 
ala, actually bile putik putik teringat ke rindu tu dah muncul le tu. 
hahaha


at the end, mcm tu lh klo kite realise balek ape bende yang Allah plan is the best then we will feel the calmness. 


and and and, faith ni ada kait rapatnye dengan doa or 'prays' and prayers. 

sebab doa tapi tak solat tak lengkap lh kan.
sebab kita ni hanya lah insan yang kerdil di sisi Allah yang Maha Berkuasa.




 Doa je lah dan letak usaha semampunya then tawakal lah kepada Allah.
 saat Allah makbulkan doa kita, bersyukurlah.
 saat tak termakbul, bersabarlah.



haa isu sabar ni pon sepupu sepapat faith dan doa.

contoh lh aku bagi short example,
sorry lovey dovey hahaa aku takde idea benda lain mase ni 

'gua dh tangkap sayang dengan dia ni, tp both femly blom kasi lepas and weols pon tak hbes blaja nak keje dulu ni.'

so, nak buat apa? 
* rock rock dia ni, islamic lifestyle*

jadi doa je lh kan. 


and part usaha tu ialah dia kene improve lagi diri dia ke arah maju jaya yang lebih baik. 

then, phase tawakal tu,
andai ada jodoh dia, maka berkahwinlh mereka,
 andai tiada jodoh mesti dia akan dapat yang lebih baik kan sebab dia dah improve diri dia.


Allah dah janji, 
'perempuan yang baik untuk lelaki yang baik,
lelaki yang baik untuk perempuan yang baik'
so, why worry?

bila tiba masanya, jadi jugak. bukan setakat isu jodoh soulmate ni je. 
isu kematian pon.
-sila ingat mati jugak, sekian-


so, ni pendapat aku je. kalau salah, korangs bole lah tegur. aku harap sampailah apa yang aku nak sampaikan hahaaa.
mohon tak lari tajuk. 

sesungguhnya yang baik datang dari Allah, yang buruk silap aku sendiri.
so till then, kuat kuat kan lah semangat. banyak banyak kan lah berdoa dan teguh teguhkan lh pasal faith ( perancangan ) Allah dalam kehidupan kita.




jaga diri, jaga hati, jaga iman uolsz.
stay strong, and put you trust to Allah
for everything happen, back to Allah :)



salam kasih, salam sayang.
 salam ukhuwah.
 wassalam.

" Gambar kaku ditatap melunas rindu, terus doa dikirim sebagai pengganti.
Bukan jarak menjadi asbab, tetapi ukhuwah moga terus terjalin. "





.

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)