Snow

background :)

Wednesday, 21 March 2018

** ZEleventhS : Alhamdulillah

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera, 
salam penuh sayang,
salam kerinduan buat yang di kejauhan dan 
salam eratnya ukhuwah buat yang senantiasa di sisi.

Alhamdulillah,
 tidak terhitung rasanya syukur untuk segala nikmat yang telah Allah kurniakan.

Kerana ujian juga nikmat, nikmat juga ujian.

Kenapa ujian juga nikmat?
Sebab, 
Allah uji tanda sayang. Allah uji untuk hapuskan dosa.
Allah uji untuk tingkatkan darjat.

Bukan ke semua itu nikmat hidupnya kita kat dunia ni bila Allah bagi perhatian kat kita :)
pstt, sbb manusia mmg sukakan perhatian XD

Macam tu jugak,
nikmat ialah ujian,

Sebab,
dengan nikmat yang Allah bagi,
 Allah nak tengok sejauh mana kita ingat Dia saat diberi nikmat, 
kite bersyukur ke tak, kita hargai ke tak, kita gunakan sebaiknya ataupon tak.

Allahu, 
moga moga kita tak hanyut dengan nikmat dunia yang sementara.
InshaAllah aamiin.

Lama rasanya tak menulis kat sini.
Yeahh, since a few days nak kahwin hari tu, 
hewhew.

Ops, dh jadi Puan dah sekarang.
AllahuAkbar.
Alhamdulillah.

Sesungguhnya hebat perancangan Allah ni.
Tak terduga kadang tak terjangka.
Dengan siapa, pada masa bila, macam mana terlaksana segalanya, 
Tak terjangkau tak terimagine pon.

Tapi, 
bila Allah dah kata saatnya dah tiba.
Segalanya Allah mudahkan dan yang pasti itulah yang terbaik buat hambaNya,

Mana mungkin Pencipta kita tak kenal siapa kita. 
Dan kerana Dia kenal kita, Dia lebih tahu siapa kita.
Macam mana nak deal and settle down ciptaan Dia ni :)

Makanya pasakkan yakin dan kepercayaan segalanya akan baik baik shj dlm jagaanNya,
di samping kita jalani kehidupan dengan mengikut perintahNya dan meninggalkan laranganNya.
InshaAllah

Motif post ni takde lh lagi nak cite life aku as a wife mcm mne, 
tapi byk nak ingatkan diri sendiri untuk segala apa yang Allah bagi ni sangat aku syukuri.

Sebab,
For sure, our love story will be vary between each other.
So do my love story.
Huhuhu

So, aku taknak cite lebih lebih.
Hahaha

Biarlah,
Ini bahagian aku, 
dan korang akan dpt bahagian korang.

Apepon, 
kita kena selalu bersyukur dan ready-to-fight utk kehidupan akhirat yang lebih kekal nanti.
InshaAllah kat syurgaNya.

Aamiin,
Allahumma aamiin  :)

Meh, aku belanja sikit gamba kawen 
Hehehe.
#JgnKecamSis
#NoBawangHere

#ZameerXSyahiera

"Uhibbuki fillah, abang,
Semoga sayang lh ketua bidadari untuk abang,
Semoga sayang lh Qurratu A'yun (Penyejuk Mata) abang,
Di dunia dan akhirat kelak,
 #TillJannah"
Aamiin Ya Rabbal Alaamiin

#Missingmybrother : Naqib

"The only thing that will make you happy is being happy with who you are, and not who people think you are." —Goldie Hawn

#WelcomeToMyFamily&YourFamily

 “Family means no one gets left behind or forgotten.” —David Ogden Stiers

Okay last, 
#MayAllahBlessUsForever

"I don't love you like I did yesterday, because I want to love you more and more, day by day."
InshaAllah.

Kbai korang.
Doakan yang baik baik untuk aku okay?
:)

Salam kasih, Salam sayang. 
Salam ukhuwah. 



Wassalam
.

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)