Snow

background :)

Friday, 1 January 2016

** "Weyhhh, kau bila nak mateyyy ni?"

Assalam hai korg korg sobs

Alhamdulillah AllahuAkbar ! 
Guys, dh masuk new year masihi dh sobssobs.
Its now 2016 !

As usual lh ayt cliche sket, ehem terasa cepatnye masa berlalu. through ups and down sangat
*lap air mata*
Hahahahaha

Well, see.
Kan Allah dh janji, apa yang Allah bagi tu apa yang kita mampu. Means, whats down yg kita dapat tu will meet the end and we will be ups again.
Just have faith and it took a lot lot lot lot lot of patiences.
okayyy? 
Fighting !

For 2015 i am ending up my life as a student and comes to new phase as a worker, fuhh what would happen this year, 2016?
Allah knows better :')

So,
Maybe soalan femes last year 
"bila nak habes study?"
"bila nak konvo?"
"mcm mne fyp?"
"pointer bape?"
"bila start keje?"
and bla bla bla
banyak lagi soalan yg berkaitan lh kan

thus, what will be femes femes this year?
Soalan cliche ape pulak eh ehem --,

Tapi, tapi, tapikan,
Blom ada yang hati kering lagi lh jumpe yang nak tanya,

"Weyhhh, kau bila nak mateyyy ni?"
wakakakakakalahaiwoih

Well rileks, aku memang nak mati tapi blom tibe masenye
so plislh bertabah melihat aku kat muka bumi Allah ni kayyy

Sama lh, 
macam jugak nak kawen, memey le nak kawen, sapa oii taknak kawen,
 tapi,
blom tibe masenye

so rileks dulu and prepare yourself ehh

till the time comes, 
kau rileks je, nanti aku mati ade je yang bgtau, kalau aku kawen pon dpt lh kad jemputan ke ade lh yg jemput dtg tu.
inshaAllah
*emojigelaksambilnangis*

Apepon, syukuri tahun baru masihi yang datang ni, sentiasa perbaiki diri dan ingatlah yang kehidupan di dunia adalah kehidupan yang sementara.

"Allah dah beli jiwa mukmin ni guys, untuk syurgaNya yg kekal. tapi mukmin ke tak kita ni?"
sobs



So, be balance guys.

Lastly,
senantiasalah bersabar dan bersuyukur.



n/s : "May this new year of masihi brings us the best end of our story. No matter what will happen, lets stay strong and have faith that Allah knows the best :)"



salam kasih, salam sayang.
salam ukhuwah. 
wassalam.
 

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)