Snow

background :)

Friday, 29 January 2016

** Biarlah Rahsia

Assalam hai guys leladies oii hai hai

salam jumaat guys
ehem ladies skali kay no offends please
hahaahaa
semoga dapat lh kite semua spent time baca surah Al-kahfi kay?
InshaAllah aamiin

whats point today?
lately, no. okay to be honest bukan lately lh. since dh hbes study and jump into new phase of life, to be truth to be exact amboi banyak tei to be nye there so much many more things comes up kan?
sobsobs

priorities change and increases
fuhh.

thus, many more decision making should be done.
on the spot ke long term ke
May Allah guide us, always.
Ihdinassiratol Mustaqim.
aamiin 
:')

Perasaan penuh berperang pasal kerjaya, pasal pencarian ilmu yang lebih lagi, isu jodoh dan usaha pencarian jodoh, serta persiapan diri sebaiknya untuk menemui ajal?

Kene usaha sungguh sungguh dan berdoalah moga Allah permudahkan urusan yang terbaik mana yang Allah limpahkan rezeki dulu.
bersyukur untuk segala apa yang ada. 
Alhamdulillah


kalau nak pikir kan semua explode jugak paleotak nanti
tapi Allah itu Maha Penyayang,

" Why worry about something that you cant control. Have faith to Allah
He will give the best to us.
Believe. "

Tapi,
ada satu bende yang aku rasa bersyukur dalam banyak banyak perkara yang yang Allah kurniakan.

Kenapa Allah rahsiakan ajal kita?
Kenapa?
pada sudut pandangan aku seorang hambaNya di muka bumi Allah yang luas ni,

Allah rahsiakan ajal, 
supaya kita tak sedih sebab kita tau kita nak mati dan tinggalkan segala kesayangan di dunia sementara ni
(dah kata sementara memanglah kene tinggalkan kan kan kan)

supaya kita selalu dalam the best version of ourself
(tajdid niat kenapa Allah ciptakan kita sebagai manusia?)

supaya kita menghargai sekeliling bila kita tau kita tak konpem langsung sesaat dalam life kite ni kita masih hidup
kan?

ibarat mcm kita dengan kesayangan
ehem ehh
then kita tak tau sampai bila life-together dengan kesayangan
so we will give out the best of us along the period to spent time with them 
:')

mcm tu lh life ni

so, give whatever you can
the best you can
for 
whatever Allah asks us to do

Just give.

because you will get the best soon, something better at the end of this life story.
InshaAllah aamiin

hell or heaven?

lastly,
syarat untuk mati bukanlah tua atau muda, sakit ke sihat ke tapi,
syarat untuk mati adalah HIDUP.

kerana setiap yang hidup pasti akan merasai mati.




btw, banyak je lagi hikmah ciptaan Allah, tapi hari ini aku nak sentuh isu ni.
 kalau ada silap, feel free to tell me people.
Alhamdulillah.
JazaakAllaahu Khairan
:)



n/s : The 4th and unexpected. Still counting or else meet the end. Prays and be strong.

salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam

.

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)