Snow

background :)

Wednesday, 11 December 2013

** Conflict tak seindah cornflakes


assalamualaikum, selamat pagi, salam bulan disember, salam hujung tahun, selamat bercuti dan selamat nak final genks.

so today, apenye yg conflict tu -.-

sometimes rase, taktau dh nak mula start buat duty yg mane satu, mane kerja nak bagi settle down dulu. yang ni blom siap, yg tu blom mule. macam banyak sangat je kerja. rase tak mampu. tapi kan tapi tapi, Allah dah janji :


 Al Baqarah:286
Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya.
Allâh burdens not a person beyond his scope. He gets reward for that (good) which he has earned, and he is punished for that (evil) which he has earned.

credit to : Doa Ku

haa, makanye. sape yg conflict tu?
yes, diri sendiri le. 
self management.

and you know what?
the beginning is always the hardest but if even you had take the very slightest move to begin it will become easy and more easier.

tapi konfiliknye, tak mule mule langsung kan.
*dush*
tumbuk muke sendiri. 

haa, tu lh isunye. klo dh mule maybe ad lh mood tu and ade courage to make it complete. but, sebab delay sane, delay sini, delay situ, delay sinun. kelaut lah perginye.

so then, bukan tak mampu. but no action had been taken kan.
oke, plis start even sikit je.
plis plis.
*begging myself*
sobsob.

and everything will be fine at the end. 
if its not fine, its not the end. keep move.

Untuk menyentuh hati orang lain melalui tulisan, kita kena menulis daripada hati juga. Tapi, memang susah untuk menulis dari hati sebenarnya. Semuanya dari hati. 


Kalau hati itu baik, maka baiklah jasadnya, bukan setakat jasad sahaja, malah apapun perkara yang kita lakukan daripada hati yang baik akan menjadi indah. 


Kata Maulana Jalaluddin Ar-Rumi; “Segala yang dari hati, akan masuk semula ke dalam hati. "


- via al-asyrafi - via nizarazu.

and, antare purpose knp aku post ni, sbb nk ingatkan aku dgn org lain for what we are pass through now.
tak tipu tau, last last week nk ke final, berderet deret esaimen, group project nk disubmit.
serius talk, pasti rse stress little bit ke much ke kan.
so hopefully, this will help you.
Biiznillah, inshaAllah.


so last but not least,
apepon yg kite buat. 
tajdid niat, refresh balek aim knp nak buat bende tu, positifkan mane yg negatif,
and

doa doa doa banyak banyak agar Allah permudahkan dan lembutkan hati kita untuk redha setiap ape perancangan Allah.

"Dan Tuhan kamu berfirman: "Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadah dan berdoa kepada-Ku, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina"

Surah Ghafir Ayat Ke-60

credit to : Relakslah Sekejap

semoga Allah permudahkan urusan kite seharian. inshaAllah :)
bittaufiq wannajah fil imtihan untuk becoming final my friends.

aamiin.

salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam



.

No comments:

Post a Comment

THANK YOU FOR DROPPING BY :)